A Miskolci Metafizikai Műhely beindulása

A Miskolci Metafizikai Műhely beindulása

Ősztől Metafizikai és életbölcseleti tanulmányokcímmel 2 féléves kurzust indítunk a Miskolci Bölcsész Egyesületben

Kedves Barátaink, kedves Érdeklődők!

Olyan érdekfeszítő, aktuális témákat tárgyaló, különleges előadásokon vehetnek részt, ahol az egyetemes- és a magyar filozófia, a magyar néptánc és ősvallás, a magyar mesekincs, a szakrális építészet, az ősi népek szakrális tudása és hiedelemvilága, az élet törvényei témakörök nagy kérdéseit járjuk körül.

Előadóink többek között arra keresik a választ:

–  mi a metafizika valóságfogalma, miért fontos a ma emberének ezzel a sokszínű bölcselettel foglalkoznia?

– valóban igaz-e az, hogy jelenünkben a léleknek, a hitnek, mint az ember legnagyobb erőforrásainak, életünk hajtóerejének kiemelkedő szerepe van?

   Ezt vizsgáljuk a magyar néphagyomány segítségével is, bizonyítva az összecsengést az egyetemes metafizikai hagyománnyal.

– keressük a választ arra is, hogy a sorseseményeket hogyan alakítja az Univerzum és az emberi környezet, amely egyre manipuláltabb.

– mennyiben fogadható el, miszerint a saját valóságunk egyik ősforrása az énátélésben rejlik, hogy magasabb fokú realitást megismerni, elgondolni elsősorban azáltal lehet, amit közvetlenül átéltünk?

– mit foglal magába az új korszak, az ökológiai civilizáció kora, amelyet a kortárs tudós társadalom meghatározónak tart a jövőnkre nézve?

Izgalmas és tartalmas utakat fogunk bejárni a fenti témák kifejtése, megbeszélése folyamán, amelyhez több más hasonló kérdéskör is kapcsolódik.

Oktatóink sokszínű, tudományos, szakmai felkészültsége a garanciát jelenti arra, hogy hiteles forrásokra alapozva nyújtsák át a tudásukat.

Szeretnénk ezeket az ismereteket minél több érdeklődőhöz eljuttatni élő előadásaink vagy online kapcsolódás segítségével!

Előadóink: Bíró Lajos, Born Gergely, Dr. Grandpierre Atilla, Dr. Kovács Sándor, Pitlu János, Rostás László, Tibold Szabina, Dr. Veres Ildikó.

 

Az oktatás élő, helyszíni és online formában is elérhető lesz október 2. szerdától, hetente szerdai napokon 13.000 és 19.45 óra között.

Helyszín:

3525 Miskolc Batthyány L. u.1. a Miskolci Bölcsész Egyesület székházában.

Tel: 06 46 331 981, +36 70 225 9997, +36 70 450 6062

e-mail: agnes.gyarfas@gmail.com,

            sabinaart@aol.com

Tandíj: beiratkozáskor: 60.000 Ft, november 10-ig 60.000 Ft. Igény esetén részletfizetés lehetséges.

Pedagógusoknak külön kedvezményt biztosítunk, több személy együttes jelentkezése esetén csoport-kedvezményt tudunk nyújtani.

Jelentkezési hatéridő: 2024. szeptember. 27.

Jöjjön és hallgassuk együtt ezeknek a nagyszerű gondolkodóknak az előadásait!

Várjuk sok szeretettel!

Miskolci Bölcsész Egyesület elnöksége

36_Miskolci_Bolcsesz_120x112életközpontú.pdf

A Miskolci Bölcsész Egyesület metafizika

 

/ Egyéb